Het gezelligste lokaal van Brabant

Over ons

 

In 2015 zijn wij in de gemeente Waalwijk De Vinotake opgestart. Een slijterij/drankenspeciaalzaak met daaraan een verbonden ruimte genaamd Het Proeflokaal. In dit lokaal verzorgden wij vanaf de eerste dag diverse proeverijen. Speciaalbier, wijn, port, whisky en nog vele andere leuke en vooral lekkere proeverijen. Het Proeflokaal was nieuw in Waalwijk en al snel werd dit een succes. De vraag naar proeverijen werd alleen nog maar groter. Soms zo groot dat het passen en meten was om iedereen ruimte te bieden. Wij moesten groter gaan denken en dit bracht ons op hele mooie toekomst plannen.

Toen wij in de zomer van 2017 tot het besluit kwamen om afscheid te nemen van het huidige pand, zijn wij opzoek gegaan naar een locatie die ruimte genoeg had voor onze plannen. Vrij snel hadden wij een nieuwe locatie gevonden. Dezelfde dag van sleuteloverdracht zijn wij begonnen met het bouwen. Wij hebben heel hard gewerkt om Het Proeflokaal op te bouwen zoals hij er nu mag zijn. Leuk om te weten; alles komst vanuit eigen idee en alles is zelf gebouwd door de eigenaren en vrienden! Daar zijn wij trots op! 

Het Proeflokaal van nu


Wanneer u binnen stapt in Het Proeflokaal krijgt u het gevoel dat u 50 jaar terug in de tijd gaat. Het voelt alsof u in een oude fabriekshal terecht bent gekomen. Overal zijn er authentieke elementen te vinden, van scheepskettingen tot verroeste olievaten. Plof neer in een van de halfronde lounge zitjes,  neem plaats op een stoel aan de grote tafel of kom gezellig aan de bar staan! Schijnt de zon? Dan kunt u genieten van het prachtige uitzicht wat wij hebben op de Sint Jan's kerk terwijl u op ons terras zit.De kaart

Onze drankenkaart is heel divers. U vind hier speciaalbieren op fles, wijnen, whisky's, cognac's, likeuren en andere distillaten. Uniek in Het Proeflokaal is de robuuste tap wand. Deze is uitgerust met maar liefst 32 kranen waarvan 31 speciaalbier schenken. De andere hebben wij voorzien van een pils soort.

Juist omdat Het Proeflokaal groot is geworden door zijn proeverijen hebben wij een ruim aanbod in proeverijen in onze kaart geplaatst. Nu kunt u per persoon een keuze maken in een proeverij die u graag eens wenst te doen. Zodra wij uw proeverij hebben uitgeschonken zullen wij ervoor zorgen dat u voorzien wordt van de juiste bijbehorende informatie. Zo kunt u op ontdekkingstocht naar uw favoriete bier, wijn, whisky enzovoorts zonder dat u eerst een hele fles aanschaft. 

Mocht u een drankje hebben ontdekt die u graag thuis nog eens wil drinken, dan loopt u simpelweg onze slijterij binnen. Wij werken namelijk alleen met de producten uit ons eigen assortiment.


hapjes

Het Proeflokaal beschikt over een kleine vers Corner! Zo kunt u bij ons overheerlijke warme flammkuchen, luxe charcuterie planken en een kaas & worst plank bestellen. Deze wordt vers voor u bereidt. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook nog onze beroemde Ambachtelijke Bittergarnituur op de kaart staan en voor een kleine versnapering kunt u een mandje chips bestellen of zoutjes. 


Reserveren

Wilt u reserveren? Vul dan onderstaande reserveringslijst in. Let op onze openingsdagen en tijden! 

Grotestraat 222

5141 HE Waalwijk 

info@devinotake.nl

 T. 0416 534 727

 

Leuk vinden


 

 

 
 
 
 
Kaart
Info